vrijdag 10 februari 2012

#dag6


De vijfde teen van de rechtervoet is de angst- en onzekerheidteen.

Deze man toont zijn angsten en onzekerheden op een andere wijze dan hij ervaart. Hij kan overkomen als iemand die heel zelfverzekerd is en geen angsten kent, maar vanbinnen ervaart hij dat totaal niet. Er kunnen buien zijn van felle onzekerheid, maar die zijn ook zo weer voorbij.
Zijn onzekerheid en angsten kunnen voortkomen uit de behoefte aan controle of door de sterke hechting aan dingen of personen.
Ook kan de oorsprong van zijn onzekerheid komen uit de tijd voor zijn geboorte, bv. de angst van de moeder tijdens de zwangerschap.
Hij wordt nauwelijks beïnvloedt door de onzekerheden van anderen.

Wat opvallend is bij deze persoon, zijn de kalknagels. Dit betekent dat hij zich ergens tegen pantsert. Hij doet zich sterker voor, dan hij zich daadwerkelijk voelt. Vooral bij de communicatietenen is dit goed te zien.
Ook zien we veel roodheid bij de tenen. Dat geeft acute irritatie of verhoogde activiteit weer die hoort bij de energie van de teen.

Kenmerken:
* gekantelde teen (teen is vanaf de wortel gedraaid) - laat iets anders zien dan hij ervaart
* rugzakje (verbreding voor de wortel van de teen) - oorsprong onzekerheid/angsten onduidelijk, waarschijnlijk komt het uit de tijd van de zwangerschap
* rond/puntige top - onzekerheid en angst komt op een vriendelijke manier en in buien naar buiten
* grote nagel - minder ontvankelijk voor onzekerheid en angsten van anderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten